Medvehagymás kifli
sponsored links
A sajtos kifli medvehagymásított változata:-)
Hozzávalók 24 darabhoz
A tésztához
35 dkg finomliszt
35 dkg rétesliszt
4 dkg élesztõ
1 dl tej
fél dl olaj
35 dkg natúr joghurt
1 tojás
25 g só
1 kávéskanál cukor
A töltelékhez
3 dkg olvasztott vaj
25 dkg reszelt sajt
1 csokor medvehagyma
1 tojás a kenéshez
Az élesztõt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztõt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 12 egyenlõ részre osztjuk.
Mindegyikbõl kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, megszórunk reszelt sajttal és apróra vágott medvehagymával .
Éles késsel hat egyenlõ részre vágjuk az így kapott, három rétegû kört, és minden háromszögbõl kifliket formázunk, amit aztán sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
15-20 percet pihentetjük a tepsiben, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és 180 fokra melegített sütõben megsütjük. A sütési idõ 25-30 perc.