Medvehagymás kenyérrudacskák
sponsored links
Maradt még pár szál medvehagyma, amit egy kis délutáni sós sütésekor használtam fel. Ez olyan jövök-megyek eszek egy rudat :-)
A nemzetiszín háttér a közelgõ ünnep tiszteletére készült.
A nemzetiszín háttér a közelgõ ünnep tiszteletére készült.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 kk só
- 1 kis csokor medvehagyma (kb. 10 levél)
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztõ
- 1 dl olaj
A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztõt a cukorral.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlõvel leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.
A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, a medvehagymával, hozzáadjuk a felfutott élesztõt, az olajat, a vizet.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb. 0,5 cm vastag és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Rudakat sodrunk, amiket sütõpapíros tepsibe rakunk.
Elõmelegített sütõben 200 fokon hõlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.