Medvehagymás kalács

2014-04-01

sponsored links


Hozzávalók egy 30 cm-es szögletes sütõformához

35 dkg liszt és amennyit felvesz a dagasztásnál
2 dkg élesztõ
1 kávéskanál sütõpor
1 dl langyos tej
1 dl étolaj
1 dl joghurt
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
1 kisebb csokor medvehagyma

a kalács kenéséhez:

1 kisebb tojás




A liszthez keverjük a sütõport, a sót. A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt és felfuttatjuk. A medvehagymát az olajjal összeturmixoljuk, elkeverjük a joghurttal és az élesztõs keverékkel, majd a liszthez adjuk. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Két egyenlõ részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 40 cm-es rudakat sodrunk belõle, majd összecsavarjuk és olajjal kikent sütõformába tesszük. 10-15 perc pihentetés után átkenjük felvert tojással és 180 fokra melegített sütõben kb. 35 perc alatt készre sütjük. 


A recept a Kifõztük 2014. évi áprilisi számában is megjelent. Aki még nem látta a mostani számot, lapozza át, töltse le, jó kis ötleteket találhat húsvétra.

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2014/04/med...

sponsored links

Keres?s