Medvehagymás juhtúróval töltött briós
sponsored links
Megígértem a családnak, hogy húsvét hétfõre, a kirándulásra sütök egy kis sós brióst. Vasárnap este begyúrtam, formáztam, reggel pedig frissen kisütöttem. Azért máskor is eltudnám viselni a friss házi péksütit. :)
A tölteléket az otthon fellelhetõ maradékokból kutyultam ki, de készíthetjük bármilyen krémesebb töltelékkel is. A lényeg, hogy egy kicsit erõteljesebb ízû legyen "nyersen", mert sülés közben mérséklõdnek az ízek.
Elõször megkíséreltem leírni a formázás menetét, de csak belebonyolódtam... Így hát beszéljenek inkább a képek.
A Kiskegyed Konyhája áprilisi számában egy másik töltött briósomat is megtaláljátok.
A Kiskegyed Konyhája áprilisi számában egy másik töltött briósomat is megtaláljátok.
Medvehagymás juhtúróval töltött briós - 8 db
500 g fehér liszt, 100 g rétesliszt, 50 g olvasztott kókuszzsír (vaj), 3 dl tej, 25 g élesztõ, 1 tojás, 2 ek tejföl, 2 kk só, 1 csipet nádcukor
+1 tojás a kenéshez, szezámmag
Töltelék:
~100 g juhtúró, 4-5 ek tejföl, 5-6 szelet sonka, apróra vágott medvehagyma
A tésztához langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztõt. A többi hozzávalót, az olvasztott kókuszzsír/vaj kivételével...