Medvehagymás gnocchi- 15. Blogkóstoló
sponsored links
Elérkezett a Blogkóstoló 15. fordulója, most Süni Süti kapta a háziasszony szerepet, aki Anikó Olajbogyó blogját sorsolta nekem.
Annyi finomságot láttam nála, hogy egyszerûen alig tudtam eldönteni, hogy mit készítsek. Mivel tavasz van, itt a medvehagyma szezon, úgy döntöttem, hogy Anikó medvehagymás gnocchi receptje lesz az, amit elkészítek.
Nagyon finom lett, a családnak is nagyon ízlett, úgyhogy a közeljövõben ismét készül majd egy adag belõle. És nem csak nagyon finom, de a színe is nagyon szép, a saját készítésû medvehagyma pestomat használtam hozzá :)
Nagyon finom lett, a családnak is nagyon ízlett, úgyhogy a közeljövõben ismét készül majd egy adag belõle. És nem csak nagyon finom, de a színe is nagyon szép, a saját készítésû medvehagyma pestomat használtam hozzá :)
A ragu, ami rajta van, az elõzõ napról megmaradt sült csirkébõl készült gombával és tejföllel, és ki fogom próbálni Anikó tejfölös- pirított szalonnás verzióját is hozzá.
Ezúton is köszönöm Anikónak a receptet! :)
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30-40 dkg liszt (nálam ch csökk)
- 3 ek. medvehagyma pesto (felaprított medvehagyma is jó)
- 2 kk. só
- 2 tojás sárgája
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfõzzük és kihûtjük. Összetörjük, majd mehet hozzá a liszt, a tojások sárgája, a só, a medvehagyma pesto (vagy a felaprított medvehagyma) és összegyúrjuk.
Akkor jó a tészta, ha még lágy, de már elválik az edény falától. Ilyenkor még átgyúrjuk liszttel, majd tépünk belõle maroknyi darabokat.
Elnyújtjuk a kezünkkel vékonyra, aztán késsel ujjnyi vastag darabokra vágjuk õket.
Villával átgörgetjük õket, de akár úgy is csinálhatjuk, hogy csak megnyomkodjuk a tetejüket villával, így majd jobban tapad rájuk a szaft.
Lobogó sós vízben fõzzük meg õket. Akkor jó, amikor feljönnek a víz tetejére, 1 percet még várunk, aztán szedhetjük is ki õket szûrõvel.
Vajon átforgatjuk õket, és már fogyaszthatjuk is.
Mehet rá bármilyen szósz, amit szeretünk.
Az enyémre felhasználtam a tegnapról megmaradt sült csirke maradékát.
Megdinszteltem hozzá egy fej vöröshagymát pici olajon, szórtam rá pici pirospaprikát, dobtam rá gombát. Amikor a gomba összeesett, rádobtam a csontról leszedegetett húsdarabokat, borsoztam és sóztam, jól átpirítottam, tettem bele 2 kiskanál medvehagyma pestót is, majd egy kis doboz tejfölt kikevertem simára és azt is hozzákevertem. 1 percet rottyant és ment is rá a gnocchira.