Medvehagymás-füstölt sajtos tallérok
sponsored links
Már nagyon vártam az év eme szakaszát, amikor is lehet kapni medvehagymát. Ilyenkor minden ételbe, amibe csak lehetséges, kerül belõle egy kevés. A kedvenc sajtos tallérunkba is szórtam egy nagy marékkal. Nem is gondoltam volna, hogy a füstölt sajt és a medvehagyma ilyen jó párost alkot.
Hozzávalók 4 fõre:
*25 dkg liszt
*1,5 kk só
*0,5 tasak sütõpor
*10 dkg füstölt sajt
*10 dkg tejföl
*1 nagyobb tojás
*5 dkg margarin
*1 nagy marék medvehagyma
A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, egy papírtörlõvel leitatjuk róla a maradék nedvességet, majd egész apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütõporral, hozzáadjuk a sajtot, a medvehagymát, a tojást, a tejfölt, a margarint és jól összedolgozzuk. Diónyi golyókat sodrunk.
A tallérsütõt jól felforrósítjuk, majd a golyókat megsütjük benne.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.