Medvehagymás fûszervajban sült csirke - egészben, cserépben
sponsored links
A Starfitól kapott hatalmas adag csodásan friss medvehagymát megpróbáltam szûkös idõkeretemen belül jól hasznosítani. A medvehagyma történetérõl itt írtam:
Rakott krumpli ínyenc módra: medvehagymás-baconos tojáskrémmel, ízesen, krémesen
Az elõzõ hivatkozásban említett medvehagymás rakott krumpli után készült ez az egyszerû, de annál finomabb fûszervajban sült csirke. Ahogyan az elõzõleg bemutatott ropogós fûszeres csirkeszárnynál is említettem, az egyszerû megoldások néha meglepõen nagyszerû végeredményhez vezetnek. Egyébként is azt tartom, hogy a vajban sült csirkétõl nincs finomabb. Számtalan vajban sült csirkevariációt mutattam már be az oldalon.Érdekes, hogy nálunk nincs nagy kultusza a vajban sütésnek, pedig én mondom nem hiába a vaj a francia konyha egyik fõ alapanyaga. No, és valljuk be, a franciák tudnak valamit a gasztronómiában.
A csinos, 1,5 kilós tanyasi csirkét megtisztítottam és úgy készítettem elõ, ahogyan a cserépben sült grillcsirkéhez szoktam: ...