Medvehagymás fûszervaj
sponsored links
Hozzávalók
10 dkg puha vaj
25-30 db medvehagyma
só
a fûszervaj vaj díszítéséhez:
fekete szezámmag (elhagyható)
A medvehagymát megmossuk, papírtörlõre terítjük és hagyjuk megszáradni. Késsel nagyon apróra vágjuk. (Ehhez a mûvelethez késes aprítót is használhatunk.) A puha vajat elõször a sóval, majd az apróra vágott medvehagymával alaposan elkeverjük. Fóliára halmozzuk, majd rudat formázva szorosan feltekerjük, és a két végét ellentétes irányba megcsavarjuk. 1-2 órára hûtõbe tesszük. Felhasználás elõtt fekete szezámmagba hempergetjük. A medvehagymás fûszervaj rudat ízlés szerint 2-3 mm-es szeletekre vágjuk, és különféle kenyerekkel kínáljuk.
Tipp: húsokhoz, tésztákhoz is használhatjuk a medvehagymás fûszervajat. Ezzel a módszerrel más friss fûszernövényekbõl is készíthetünk fûszervajat.
A recept a Kifõztük 2013. évi áprilisi számában is megjelent.