Medvehagymás fûszersó
sponsored links
Próbálok minél több módját találni arra, miként lehetne ezt a számomra annyira kedves növényt télre eltenni...ezt a fûszersós változatot most próbálom elõször, nagyon kíváncsi vagyok, hogy válik majd be...:-)
Mivel nincs még odakint annyira meleg, hogy az a növény szárítására alkalmas lenne, a sütõs megoldást pedig inkább hanyagolom, így ezúttal is a kazán mellett szárítottam, beletelt pár napba, de nem sietünk sehová, így is elkészült...:-)
Hozzávalók:
20 dkg friss medvehagyma
50 dkg finom szemcsés tengeri só
Elkészítése:
Bár a Maria Treben könyvben azt olvastam, nem mossuk meg szárítás elõtt a növényeket, én azért alaposan megmostam, elvégre mégiscsak az erdõbõl szedtem a leveleket...
Tiszta konyharuhára tesszük a megmosott medvehagyma leveleket, hogy lecsöpögjnek. Széttépkedjük, majd aprítógépben apróra vágjuk a leveleket. Két papírtányérra tesszük, majd jó meleg helyen kiszárítjuk. Mint azt fent már említettem, én a kazánnál szárítottam. 2-3 nap alatt tökéletesen megszáradt.
Ismét aprítógépbe tesszük , apránként adjuk hozzá a sót, miközben jó alaposan átdaráljuk. Üvegbe öntve tároljuk.