Medvehagymás fetakrém
sponsored links
Idén nem nagyon volt szerencsém medvehagymához, de egyik hétvégén anyukám meglepett egy kisebb csokorral.
Tanakodtam is, hogy mit kezdjek most vele, megfõzni nem akartam, inkább valami kenyérre való kencébe kevertem, ha már olyan finom kenyereket sütök mostanában.
A hûtõben volt egy darab feta, ebbõl készült a kence. Nagyon jól illett hozzá az enyhén citromos-fokhagymás ízesítés, igazi tavaszi ízhatású krémet sikerült kevernem.
Recept20 dkg feta sajt
1 dl olívaolaj
8-10 levél medvehagyma
fél citrom leve és reszelt héja
frissen õrölt feketebors
A fetát darabokra töröm és az olívaolajjal botmixer segítségével krémesre keverem. Hozzáadom a jól megmosott citrom reszelt héját és levét, a felaprított medvehagymát és tekerek rá borsot. Sózni nem kell, mert a feta önmagában is elég sós. Friss ropogós kenyérrel, paradicsommal, olajbogyóval tálalom.