Medvehagymás-fenyõmagos bagett
sponsored links
Még tart a medvehagyma szezon és még az idén nem hoztam egyetlen receptet sem vele. Mondjuk nem is nagyon törtem a fejem új és újabb medvehagymás ételeken, fõként a régebbieket fõztem. Krémlevest hetente eszünk például. Az elmúlt napokban viszont annyi helyrõl kaptam egy-egy csokorral, hogy ma úgy döntöttem, medvehagymás kenyeret fogok sütni. Amikor azonban a kicsi meghallotta, kijelentette, hogy na õ köszöni, de nem kér. Így a kenyérbõl bagettek lettek, és csak a fele kapott az illatos növénybõl némi fenyõmaggal párosítva.
A receptet viszont egész mennyiségre írom.
Hozzávalók az elõtésztához:
- 200 g BL 80 liszt
- 4 g friss élesztõ
- 130 g víz
Elõzõ este elkeverem és letakarva a konyhapulton hagyom.
Kenyértészta:
- az összes elõtészta (vagy 250 g öregtészta)
- 2 tk. só
- 3 ek. olaj
- 2 ek. burg.pehely (elhagyható) ...