Medvehagymás-fenyõmagos bagett

2012-04-14

sponsored links


Még tart a medvehagyma szezon és még az idén nem hoztam egyetlen receptet sem vele. Mondjuk nem is nagyon törtem a fejem új és újabb medvehagymás ételeken, fõként a régebbieket fõztem. Krémlevest hetente eszünk például. Az elmúlt napokban viszont annyi helyrõl kaptam egy-egy csokorral, hogy ma úgy döntöttem, medvehagymás kenyeret fogok sütni. Amikor azonban a kicsi meghallotta, kijelentette, hogy na õ köszöni, de nem kér. Így a kenyérbõl bagettek lettek, és csak a fele kapott az illatos növénybõl némi fenyõmaggal párosítva.
A receptet viszont egész mennyiségre írom.

Hozzávalók az elõtésztához:

  • 200 g BL 80 liszt
  • 4 g friss élesztõ
  • 130 g víz
Elõzõ este elkeverem és letakarva a konyhapulton hagyom.

Kenyértészta:
  • az összes elõtészta (vagy 250 g öregtészta)
  • 2 tk. só
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. burg.pehely (elhagyható) ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/04/me...

sponsored links

Keres?s