Medvehagymás, fekete szezámos, agavé szirupos saláta
sponsored links
Könnyed saláta, estékre vagy tartalmas fõétel mellé, mi pl. tepsis burgonyával ettük.
Hozzávalók:
1 kígyóuborka
1 pritaminpaprika
5-6 levél medvehagyma
4 ek. olívaolaj
2 ek. fekete szezámmag
10 dkg Violife növényi sajt, füstölt
himalaya só - ízlés szerint
1/2 citrom leve
2-3 tk. agavé szirup
---
kesudió tejföl :
10 dkg kesudió
20 dkg natúr tofu
1/2 dl bio citromlé
2 ek. olívaolaj
2 ek. sörélesztõpehely
Elkészítés:
Az uborkát és paprikát megmossuk, felkockázzuk. A medvehagymát megmossuk és felvágjuk. A növényi sajtot is felkockázzuk. Egy tálba tesszük, majd elkészítjük az öntetet: az olívaolajt összekeverjük a citromlével, sózzuk, majd hozzáadjuk az agavé szirupot. Ráöntjük a salátára, megszórjuk szezámmaggal. Tálalás elõtt meglocsolhatjuk kesudiótejöllel (melyhez az alapanyagokat erõsen turmixoljuk össze).