Medvehagymás, darálthúsos, fehérboros, tejszínes töltött karalábé

2017-04-10

sponsored links

Medvehagymás, darálthúsos, fehérboros, tejszínes töltött karalábé


Töltött karalábé ezúttal - a szezonja miatt - medvehagymával.

Hozzávalók:


  • 2 db nagy  zöld karalábé levelestül
  • 20  dkg sertés darálthús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 6 szál petrezselyem levél
  • õrölt fekete bors
  • kakukkfû
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • olíva olaj
  • 1/2 tasak elõfõzött rizs


  • Elkészítés:

    A rizst megfõzöm. A karalábék leveleit és a sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a szárakat, s a leveleket szeletelem. A medvehagymát 2 levél kivételévek aprítom.

    Serpenyõben kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a chilit, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverõ tálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a medvehagyma felét, a fõtt rizst, fûszerezem, összekeverem.

    A karalábét megtöltöm a töltelékkel, a kimaradt töltelékbõl gombócokat formálok.

    A karalábékat beállítom egy lábasba, melléteszem a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított leveleket, öntök rá vizet, sózom, borsozom,  morzsolok bele marhahúsleves kockát, s kb. 45 percig  fõzöm.


    Amikor a karalábé már puha, a lébe szórok lisztet, öntök bele tejszínt és bort, összekeverem, s felrottyantom.

    Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, szedek mellé a lébõl és a sûrûjébõl, díszítem egy medvehagymalevéllel.






    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/04/medv...

    sponsored links

    Keres?s