Medvehagymás csiga
sponsored links
Medvehagymás pogácsát szerettem volna, csigák lettek belõle. Nagyon finom lett, legfõképpen frissen, langyosan volt ellenállhatatlan, vacsora helyett egy kis leves után tökéletesen jól esett. :)
A hozzávalókból (kenyérsütõ géppel) kelt tésztát dagasztottam - a puha, medvehagymás vajat csak a dagasztás legvégén adtam hozzá. Ezután a gépben hagytam a tésztát duplájára kelni.
A megkelt tésztát kétfelé osztottam és finoman lisztezett nyújtódeszkán - egyenként - 4-5 mm vékonyságú téglalapra nyújtottam. A felületüket egyenletesen megszórtam reszelt sajttal, majd a téglalapokat (a hosszabbik oldaluk felõl) feltekertem, és a tekercseket nagyjából centinként felszeleteltem. A csigákat ezután sütõpapíros tepsiben, letakarva hagytam 30 percig kelni, majd 190 °C-os, légkeveréses sütõben 15-17 perc alatt sütöttem készre (lk nélkül 210 °C).
A tészta hagyományos pogácsának is elkészíthetõ: ekkor kelesztés után egyben kell ...