Medvehagymás-csalános-fetás frittata
sponsored links
Tegnap délelõtt átmentünk Nagymarosra, ahol szombatonként nagyon jó kis termelõi piac mûködik. Többek között két szép csokor medvehagymát vettem, elérkezett az az idõszak, amikor még a sajtos kenyérre is ráteszek belõle 2-3 levélnyit:) Viszont a sok patakparti friss csalánt sem akarom veszni hagyni, így ki kellett találnom egy olyan receptet, amelyben egyszerre hasznosíthatom a kétféle zöldet. Mivel épp elég sok házi tojást is kaptunk Kisorosziból, hamar eldöntöttem, hogy frittatát készítek - egyszerû, gyors, tavaszias étel, ezerféleképpen variálható, remekül illik a friss zöldségekhez (egyik kedvenc változatom az újkrumplis-zöldspárgás). Természetesen a szokásos vadsalátát ettem ehhez is, 5 perc alatt szedtem össze a kert 2-3 részébõl a salátaboglárkát, a tyúkhúrt, a pitypanglevelet és az ibolyákat.
Hozzávalók (6 adag):
fél csokor medvehagyma, 2 marék friss csalán, 10 dkg feta ...