Medvehagymás brokkolikrémleves kolbászchipsszel
sponsored links
Jó pár adag medvehagyma várakozik még a mélyhûtõmben, és úgy gondoltam, hogy éppen ideje felhasználni, hiszen hipp-hopp kezdõdik az aktuális szezon is......
Elsõként egy levest készítettem belõle és mivel éppen volt itthon egy brokkoli is így adott volt, hogy párosítom ezt a két zöld zöldséget. Tejszínesen elkészítve mondjuk kolbászchipsel a tetején ideális fogás lehet akár ebédre akár vacsorára.
Elsõként egy levest készítettem belõle és mivel éppen volt itthon egy brokkoli is így adott volt, hogy párosítom ezt a két zöld zöldséget. Tejszínesen elkészítve mondjuk kolbászchipsel a tetején ideális fogás lehet akár ebédre akár vacsorára.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
50 dkg brokkoli
15 dkg medvehagyma
olíva olaj
só
só
bors
2 dl tejszín
2 dl tejszín
2-3 dl húsleves vagy alaplé esetleg víz
- A medvehagymát daraboljuk össze és dinszteljük meg az olíva olajon.
- A brokkolit vágjuk össze nagyobb darabokra, majd annyi sós vízben, hogy elfedje, fõzzük puhára.
- A megfõtt brokkolit a vízzel együtt öntsük bele egy turmixolásra alkalmas edénybe. Adjuk hozzá a medvehagymát és turmixoljuk össze.
- Adjuk hozzá a tejszínt valamint annyi húslevest/vizet, hogy kellemes sûrûségû legyen és forraljuk össze. Sózzuk valamint borsozzuk ízlés szerint.
- A kolbász szeleteljük fel vékony szeletekre, majd kevés olíva olajon enyhén pirítsuk meg mindkét felüket.
Tálalhatjuk a meleg levest például pirított kenyérrel.