Medvehagymás avokádókrém
sponsored links
Amolyan vendégváró kencét hoztunk össze tegnap este. Még mindig volt friss medvehagyma, érett avokádó, így nem volt kérdés az alapízek összeállítása. Késõbb továbbgondolva a dolgot, rájöttem - azon túl, hogy jó kis elõétel - amuse bouche-ként (séf üdvözlet) is feladható ilyenkor, mondjuk nívósabb, kreatív konyhával bíró étteremben. Szerintem vendégeink igencsak hálásak lesznek érte.
Az étel alapja, meghatározó íze persze az avokádó, melybõl a jólismert és világszerte kedvelt guacamole is készül. Tudomásom szerint az eredetibe kerül az avokádón kívül még apróra vágott hagyma, fokhagyma, paradicsom, lime-lé és a fûszerek. No, ezt egyszerûsítettük le a magunk módján. A medvehagymát pedig ilyenkor nyugodtan lehet úgy használni, mint a fokhagymát, egyszóval bármibe tehetitek.
Hozzávalók:
2 db érett avokádó,
2 ek. tejföl,
1 ek. majonéz,
1 fél citrom leve ...