Medvehagymás avokádó ? tojássaláta pirított házi francia kenyérrel, akár húsvétra
sponsored links
Alapból nem eszünk kenyeret a fõételekhez. Én egyáltalán nem, a férjem pedig csak a gazdag levesekhez például. Inkább reggelire és vacsorára eszünk kenyeret, ezért, amikor kenyeret sütök, mindig készül néhány olyan saláta vagy szendvicskrém, amivel a finom házi kenyereket társítjuk.
Most a normandiai cipó került terítékre:
Még a múltkori eresztés íze a számban volt, ugyanis az elõzõ kenyérsütéshez avokádós lazac tatárt valamint medvehagymás tojássalátát is készítettem:
Medvehagymás tojássaláta - házi gyökérkenyér válogatással
Avokádó-lazac tatár fürjtojással, kétféle házi kenyérrel
Most az avokádó a tojássalátába került, de készült vele más, medvehagymás elõétel és szendvicskrém is. Most a tojássalátát mutatom be. Ez esetben házi tartármártást használtam, mert úgy ítéltem, hogy az avokádóhoz legyen az összetartó krém még selymesebb.
Hozzávalók:
1 avokádó közepes kockára vágva
? lime leve
6 keményre fõzött tanyasi tyúktojás
4 evõkanál házi tartármártás
1 kis csokor medvehagyma csíkra vágva
1 evõkanál rusztikusra vágott lilahagyma
Pirított normandiai házi kenyérrel tálaltam. Isteni lett!