MEDVEHAGYMÁS RIZOTTÓ
sponsored links
A medvehagyma nagyon divatos lett. Soha nem emlékszem, hogy akár édesanyám, akár nagyanyáim fõzték volna, vagy akár csak ismerték volna. Pedig ez akkor is termett! Mitõl lesz egyik évrõl a másikra felfedezve, sõt istenítve egy-egy étel? Mitõl divatos egy fogás és mitõl menõ a másik? Miért merül feledésbe egy alapanyag, ami tulajdonképpen finom is és egészséges is?
Ezzel nem lekicsinyelni szeretném a medvehagymát, hisz alig várom a szezonját, megvan az is akitõl már harmadik éve vásárolom, télire is fagyasztok belõle. Használom fasírtba, levesbe, körítésekbe, de legjobban rizottóba kedvelem.
Íme a receptúra:
Megdinszteltem üvegesre 3 szál karikára vágott zöldhagymát pár kanál olívaolajon, majd ráöntöttem háromnegyed bögre rizset. A legjobb az arborio fajta, de én õszintén megmondom, most az egyszer más rizsbõl készítettem. Amúgy fontos a megfelelõ rizsfajta.
Picit pirítgattam, majd amikor a rizs fényesen csillogott, hozzáöntöttem egy ...