MEDVEHAGYMÁS NOKEDLI
sponsored links
A tavasz elsõ hírnöke, a medvehagyma. A nevét onnan kapta, hogy a barna medvék ige nagy szeretettel fogyasztják, még a hagymáját is kikaparják a föld alól. Viszont mikor medvehagyma szüretelésbe kezdünk, arra gondosan ügyeljünk, nehogy összetévesszük a leveleit a gyöngyvirág leveleivel, mert az erõsen mérgezõ. Mivel erõsen fokhagyma illatot áraszt a medvehagyma, így ez segítségünkre lesz. Egyébként rendkívül egészséges növény, mert kedvezõen hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elõsegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért, sõt, a változókor tüneteit is nagyban enyhíti. Tehát fõ az egészség! Együnk tavasszal medvehagymát! Sóban, olajban, fagyasztóban eltéve egész évben hozzájuthatunk. Íme egy finom étel vele, egy nagy tál nokedli...
Hozzávalók: 2 csokor medvehagyma, 450 gr. liszt, 1 tojás, kb. 1 bögre víz, 1 kávéskanál ...