MEDVEHAGYMÁS GNOCCHI

2012-03-29

sponsored links


...vagy más néven medvehagymás nudlik. Igaz, a gnocchi elnevezés elegánsabb, meg egzotikusabb, ha az irodában azt mesélem, gnocchit fõztem, semmi féle képp nem gondolnak a krumplistésztás angyalbögyörõkre.
Nagyadag készítéséhez megfõztem héjában egy kiló krumplit, a lisztesebb fajtából, meghámoztam és krumplinyomóval áttörtem, hagytam kihûlni.
Megszórtam egy púpozott kiskanál sóval, ráütöttem egy tojást, beletettem 2 nagy csokor pépesre darált medvehagymát és dagasztani kezdtem 35 deka, 000-ás liszttel, amit apránként adtam hozzá. 
(Gyúrjátok becsületesen, amíg a tészta össze nem áll, rugalmas nem lesz és már nem ragad a deszkához. Ha még kell, tegyetek hozzá lisztet.)

Gyönyörû lett a színe, pontosan ez az a szín amit már hónapok óta  nagyon kedvelek, az olívazöld.
Öklömnyi gombócokat szakítottam a tésztából, hosszú ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/03/medvehag...

sponsored links

Keres?s