MEDVEHAGYMÁS GNOCCHI
sponsored links
...vagy más néven medvehagymás nudlik. Igaz, a gnocchi elnevezés elegánsabb, meg egzotikusabb, ha az irodában azt mesélem, gnocchit fõztem, semmi féle képp nem gondolnak a krumplistésztás angyalbögyörõkre.
Nagyadag készítéséhez megfõztem héjában egy kiló krumplit, a lisztesebb fajtából, meghámoztam és krumplinyomóval áttörtem, hagytam kihûlni.
Megszórtam egy púpozott kiskanál sóval, ráütöttem egy tojást, beletettem 2 nagy csokor pépesre darált medvehagymát és dagasztani kezdtem 35 deka, 000-ás liszttel, amit apránként adtam hozzá.
(Gyúrjátok becsületesen, amíg a tészta össze nem áll, rugalmas nem lesz és már nem ragad a deszkához. Ha még kell, tegyetek hozzá lisztet.)
Gyönyörû lett a színe, pontosan ez az a szín amit már hónapok óta nagyon kedvelek, az olívazöld.
Öklömnyi gombócokat szakítottam a tésztából, hosszú ...