Medvehagymapestós spagetti aszalt paradicsomos tonhalgolyókkal
sponsored links
Tulajdonképpen a medvehagymapesto receptje már régóta fent van a blogon, most csak egy icipici változtatással, szarvasgombás olívaolajjal készítettem el. Mondhatni, jó kis kombináció!
A tonhalgombócokat Actifry-ban sütöttem meg, a belekerült pisztáciaolaj viszont egyáltalán nem érzõdött ki, szóval bármilyen olajat hozzá lehet adni. Ha valaki olajban sütné, akkor felesleges bármilyen és bármennyi olajat belekeverni.
Golyók helyett hamburgerformát is készíthetünk belõle, vagy formázhatunk egészen apró golyókat; fogvájóra tûzve remek vendégváró falatka lehet belõle.
Szervírozhatjuk más körettel is, de akkor érdemes belekeverni valamilyen zöld fûszernövényt is, mint a medvehagyma, bazsalikom, kakukkfû, vagy esetleg menta. Ez utóbbi nekem nagyon bejött például bárányburgerhez is.
Hozzávalók
kb. 30 db golyóhoz ...