MEDVEHAGYMAPESTÓS TÉSZTA CSIRKÉVEL
sponsored links
/CONCHIGLIE CON PESTO DI AGLIO ORSINO E POLLO/
......... még mindig medvehagyma, amig van belõle ? A pesto-ból bespájzoltam,
a hûtõszekrényben kis üvegekben sorakoznak, élvezem, amig lehet. Tegnap
este "Caprese" salátát csináltam, és a mozzarellákra is tettem belõle egy-egy
mokkáskanálnyival. Egyébként sokszor készitek pesto-t, de az eredeti friss
bazsalikomos változatot ritkábban, - nekem nagyon erõs az íze, leginkább
rukolából vagy petrezselyembõl keverem... de ez a medvehagyma mindet üti.
A recept az INYENC gasztrolap 2017/1-es számában jelent meg... (kicsit
változtattam)
Hozzávalók: (4 személyre)
1 kis csokor medvehagyma
1 marék mandulabél
2 evõkanálnyi reszelt parmezán
olivaolaj
_____________
40 dkg szarvacskatészta
20 dkg csirkemellfilé
15 dkg koktélparadicsom
só, bors
A pestóhoz tegyük apritógépbe a megmosott, lecsepegtetett medvehagyma
leveleket, és a mandulával, a parmezánnal továbbá 60 ml olivaolajjal együtt
pépesitjük. Ha szükséges csorgassunk bele még némi olivaolajat.
A tésztát fõzzük ki forrásban lévõ sós vizben a csomagoláson megadott
utasitás szerint.
A megtisztitott csirkemellfelét vágjuk fel kis kockákra. Serpenyõben
forrósitsunk fel kevés olivaolajat, és piritsuk rajta aranybarnára a
húskockákat. Közben enyhén sózzuk ls borsozzuk meg.
A koktélparadicsomokat mossuk meg, csepegtessük le. Miután félbevágtuk
a szemeket, keverjük a húshoz, és kissé melegitsük össze.
A tésztát szûrjük le, és forgassuk össze a paradicsomos csirkével, valamint
izlés szerinti pestóval.
Tálaláskor megszórhatjuk még parmezánsajttal.
(A maradék pestót töltsük üvegbe, és öntsünk rá annyi olivaolajat, hogy
az egész felületét ellepje. Végül gondosan lezárva tegyük a hûtõbe
fogyasztásig)
......... még mindig medvehagyma, amig van belõle ? A pesto-ból bespájzoltam,
a hûtõszekrényben kis üvegekben sorakoznak, élvezem, amig lehet. Tegnap
este "Caprese" salátát csináltam, és a mozzarellákra is tettem belõle egy-egy
mokkáskanálnyival. Egyébként sokszor készitek pesto-t, de az eredeti friss
bazsalikomos változatot ritkábban, - nekem nagyon erõs az íze, leginkább
rukolából vagy petrezselyembõl keverem... de ez a medvehagyma mindet üti.
A recept az INYENC gasztrolap 2017/1-es számában jelent meg... (kicsit
változtattam)
Hozzávalók: (4 személyre)
1 kis csokor medvehagyma
1 marék mandulabél
2 evõkanálnyi reszelt parmezán
olivaolaj
_____________
40 dkg szarvacskatészta
20 dkg csirkemellfilé
15 dkg koktélparadicsom
só, bors
A pestóhoz tegyük apritógépbe a megmosott, lecsepegtetett medvehagyma
leveleket, és a mandulával, a parmezánnal továbbá 60 ml olivaolajjal együtt
pépesitjük. Ha szükséges csorgassunk bele még némi olivaolajat.
A tésztát fõzzük ki forrásban lévõ sós vizben a csomagoláson megadott
utasitás szerint.
A megtisztitott csirkemellfelét vágjuk fel kis kockákra. Serpenyõben
forrósitsunk fel kevés olivaolajat, és piritsuk rajta aranybarnára a
húskockákat. Közben enyhén sózzuk ls borsozzuk meg.
A koktélparadicsomokat mossuk meg, csepegtessük le. Miután félbevágtuk
a szemeket, keverjük a húshoz, és kissé melegitsük össze.
A tésztát szûrjük le, és forgassuk össze a paradicsomos csirkével, valamint
izlés szerinti pestóval.
Tálaláskor megszórhatjuk még parmezánsajttal.
(A maradék pestót töltsük üvegbe, és öntsünk rá annyi olivaolajat, hogy
az egész felületét ellepje. Végül gondosan lezárva tegyük a hûtõbe
fogyasztásig)