Medvehagymakrém és hagymaleves medvehagymával
sponsored links
Nemrég láttam Teller-cook blogján a medvehagymát, hogy õrizhetjük meg hosszabb ideig és gondoltam, hogy ezt nekem is el kell készítenem, mert így sok mindenhez fel tudom használni.Én kevesebb olajjal készítettem. Tulajdonképpen medvehagymakrém lett belõle. Itt is köszönöm Zsuzsának a finom receptet.
Hozzávalók:
- 3 csokor medvehagyma
- 1,5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
Az alaposan megmosott és lecsepegtetett medvehagymát felaprítottam, hozzáadtam az összes hozzávalót és botmixerrel krémet készítettem belõle, amit zárható üvegbe tettem és egy darabig a hûtõszekrénybe tárolható .Ebbõl használtam a hagymaleves elkészítéséhez is.
Hagymaleves medvehagymával
Hozzávalók:
- 3 evõkanál medvehagymakrém
- ? 4 db közepes vöröshagyma
- ? 1,2 l húsleves
- ? reszelt sajt
- ?2 evõkanál kukoricaliszt
- ? olívaolaj
- ? szerecsendió
- ? bors
- ? só
Elkészítés:
A hagymákat meghámozom és karikákra vágom, majd olívaolajon megfonnyasztom. Ha már üveges akkor megszórom a kukoricaliszttel és még kevés ideig pirítom. Sózom, borsózom, szerecsendióval fûszerezem és felöntöm a húslevessel. , Most a húslevest leveskockából készítettem, és ezzel felöntöttem és 15-20 percig fõzöm lassú tûzön fõztem, majd a hagyma felét kiszedtem és összeturmixoltam. Ezt a pépet hozzáadtam a leveshez, majd hozzáadtam a medvehagymakrémet és együtt még pár percig fõztem. Tálaláskor pirított kenyérkockákat és reszelt sajtot adtam hozzá.
Jó étvágyat!!!.