MEDVEHAGYMAKRÉMES TÉSZTA PIRÍTOTT DIÓVAL
sponsored links
Egy lusta, szombati napon ebédre készítettem ezt a medvehagymás tésztát. Méghozzá egy olyan szombaton, amit egy elképesztõen sûrû és fárasztó hét elõzött meg. Aznap az ebéd is csak 11 órakor jutott eszembe, mikor az is tudatosult bennem, hogy a heti rohanásban még a bevásárlás is lemaradt. A hét közepérõl volt még egy fél csokor medvehagyma a hûtõben, úgyhogy mindenképp ilyen alappal kellett gondolkodnom. Persze gyorsan. Tészta mindig van itthon, meg tejszín, és sajt is, így aztán készen állt a terv. Ha valamit megtanultam Olaszországban az az, hogy sokszor a legfinomabb dolgok a legegyszerûbb alapanyagokból készülnek. Természetesen tésztával...
Hozzávalók (2 és fél személyre)
250 g durum tészta
egy marék dió
4-5 tk vaj
fél csomag medvehagyma (kb 50 g)
2 dl tejszín
pár ek reszelt pecorino sajt
frissen õrölt tarka bors
só
só
A tésztának való sós vizet feltesszük forrni. Amíg melegszik, a diót egy serpenyõben zsiradék hozzáadása nélkül néhány perc alatt megpirítjuk és félretesszük. Amikor forr a víz, beleöntjük a tésztát és nekikezdünk a szósznak.
A dióhoz használt serpenyõben megolvasztjuk a vajat. Felcsíkozzuk a megmosott medvehagymát, rádobjuk a vajra, egy-két perc múlva pedig felöntjük a tejszínnel. Hozzáreszeljük a sajtot és fûszerezzük. A tésztát leszûrjük és a szószt ráhalmozzuk, majd megszórjuk a pirított dióval.
A dióhoz használt serpenyõben megolvasztjuk a vajat. Felcsíkozzuk a megmosott medvehagymát, rádobjuk a vajra, egy-két perc múlva pedig felöntjük a tejszínnel. Hozzáreszeljük a sajtot és fûszerezzük. A tésztát leszûrjük és a szószt ráhalmozzuk, majd megszórjuk a pirított dióval.