Medvehagyma és túró avagy Pogácsa, politika mentesen
sponsored links
Ma reggel szendvicset ettem, mert tegnap a boltban egy anyuka megkérdezte a kisfiát, hogy holnap milyen szendvics legyen reggelire...
Aztán, már itthon, és nem az okoson, útközben, vagy akárhol ? egy politikai megosztás kommentjében, elõjött egy pogácsás hasonlat...
Nakéremszépen, ugyi nem is kell sokat gondolkodni a -Ma, mit eszünk!-ön, lehet hogy csak ölég figyelni itt-ott és már jön is a zikklet ??
MEDVEHAGYMÁS-TÚRÓS POGÁCSA
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
10 dkg vaj
3 dkg élesztõ
1+1 db tojás
1 kis cs. medvehagyma
cukor, só
Az élesztõt cukros, kézmeleg tejben felfuttatjuk.
A medvehagymát felaprítjuk.
A medvehagymát felaprítjuk.
A vajat összemorzsoljuk a lisztel, hozzáadjuk a túrót, a medvehagymát, megsózzuk, elkeverjük, beleütjük az egyik tojást, majd a felfuttatott élesztõt is hozzáborítjuk, aztán alaposan összegyúrjuk. Mint azt általában elmondom ? inkább a kezünket lisztezzük a gyúráskor, ha kell többször is és fölöslegesen ne adjunk + lisztet a tésztához!
Langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A szépen megkelt tésztát kinyújtjuk és meghajtogatjuk; ismét megkelesztjük.
Aztán ismét kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk.
Tepsibe pakoljuk, megkenjük felvert tojással, és 15 perc pihentetés után, elõmelegített sütõben, 180 fokon kb.25 perc alatt megsütjük.