Medvehagyma pestós és sült paprikás diós házi sajt
sponsored links
Ezt a két házi sajtot, azért érdemes megemlíteni, mert mind a kettõ emlékezetes marat. Az egyik Karácsonykor készült, a másik most Húsvétra :)) Ha van medvehagyma esetleg a fagyasztóban, ahová most így a szezon legvégén igazán érdemes tartalékolni, akkor bármikor elkészíthetõ. Én a jégkocka tartóban szoktam eltenni, néhány csokor medvehagymát mixerrel megaprítom és így fagyasztom le kis kockákban. Aztán az év folyamán is tudom használni, köretekhez, krémekhez, tésztaszószba..stb. A sült paprikáshoz, a kápia most ugyan nem olcsó mulatság, de kaliforniai paprikából is finom lesz, ami talán most kedvezõbb áron beszerezhetõ.
A medvehagyma pesto a kedvencemmé vált, többször készítettem mostanában, amit vegyesen egy csokor medvehagymával és egy marék tökmagból, napraforgómagból vegyesen, fél marék parmezánból és ...