Medvehagyma pestós tészta
sponsored links
Nagyszerû, hogy az idén ilyen korán megkezdõdik a medvehagyma szezon. A hétvégén aki teheti medvehagyma gyûjtés ürügyén kirándulhat egy jó nagyot, és a megszedett zsákmányt egész héten felhasználhatja a legkülönbözõbb ételekhez. A medvehagyma annyira népszerû lett az utóbbi idõben, hogy a kipusztulás veszélye fenyegeti, ezért védetté nyilvánították, így természetvédelmi területen ne szedjük. Mindig egy levelet tépjünk le tövenként, hogy a másik megmaradt tudja táplálni a hagymát. Legyen jövõre is, s majdan gyermekeinknek is lehetõsége medvehagymát szedni.
Igazából a medvehagyma ízesítõ, fûszer és gyógynövény, ezért mértékkel de szinte minden ételhez használhatjuk. A fokhagyma közeli rokona hatóanyagai ugyanazok, csak más mennyiségi összetételben, ennek köszönhetõen nincs utó és illathatása, csak addig érezhetõ amíg esszük.
Mit fõzhetünk a medvehagymából
Jól megmossuk a sötétzöld leveleket, leszárítjuk, csíkokra vágjuk és hozzáadjuk, bármelyik megszokott ...