Medvehagyma pesto
sponsored links
Itt a tavasz és ismét itt a medvehagyma szezon! Használjuk ki és készítsünk pestot belõle, amit akár télen is felhasználhatunk.
Tehetünk bele bármit, amit szeretünk, ez is ízlés kérdése: akár sajtot, aszalt paradicsomot is. Szezámmmag helyett is mehet bele fenyõmag, lenmag is, nekem most csak ez volt itthon.
A felhasználása nagyon sokféle, készíthetünk belõle egy kis tejszínnel összeforralva tésztaszószt, pácolhatunk vele húsokat, de akár sós kelt tésztákba is keverhetjük, szóval nagyon sok mindenre használható.
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- pici fekete bors
- 3 tk. szezámmag
- olaj
- pici bazsalikom
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
Pici olajjal elkezdjük botmixerrel pépesíteni.
Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, teszünk bele pici bazsalikomot és mehet hozzá a pirított szezámmag és olaj is.
Olajból nem írok mennyiséget, mert ezzel dönthetjük el, hogy milyen híg legyen a pesto. Ismét átmegyünk rajta a botmixerrel és el is készültünk.
Ebbõl a mennyiségbõl egy 2-2.5 dl-es üveg lesz tele.
Felhasználhatjuk azonnal, aztán mehet a hûtõbe, de ha el szeretnénk tenni késõbbre, az üveg tetejére öntsünk pici olajat, tegyük rá a tetõt és mehet is a kamrapolcra.