Medvehagyma olívaolajban eltéve
sponsored links
A sok medvehagymás finomság után a család egy picit ráunt az ízére. Sebaj, a maradékot eltettem késõbbre.
Nagyon egyszerû az elkészítése, a hûtõben hónapokig eláll. Egy tiszta evõeszközzel kiemelünk egy adagot belõle ha fel szeretnénk használni és a kupakkal szépen visszazárjuk.
A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük és konyhai papírtörlõvel leitatjuk róla a maradék vizet. A vastag szárát levágjuk és a levelét tetszés szerinti darabokra vágjuk.
Egy elõre kimosott, megszárított üvegbe töltjük, jól lenyomkodjuk és felöntjük olívaolajjal. Egy tiszta evõeszközzel még kicsit megmozgatjuk benne a medvehagymát, hogy a maradék levegõ is eltávozon és újra felöntjük olajjal, hogy jól ellepje.
Lezárva, hûtõben tároljuk.
Nagyon egyszerû az elkészítése, a hûtõben hónapokig eláll. Egy tiszta evõeszközzel kiemelünk egy adagot belõle ha fel szeretnénk használni és a kupakkal szépen visszazárjuk.
A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük és konyhai papírtörlõvel leitatjuk róla a maradék vizet. A vastag szárát levágjuk és a levelét tetszés szerinti darabokra vágjuk.
Egy elõre kimosott, megszárított üvegbe töltjük, jól lenyomkodjuk és felöntjük olívaolajjal. Egy tiszta evõeszközzel még kicsit megmozgatjuk benne a medvehagymát, hogy a maradék levegõ is eltávozon és újra felöntjük olajjal, hogy jól ellepje.
Lezárva, hûtõben tároljuk.