Medvehagyma - olaj

2012-04-26

sponsored links


Mivel lassan kifut a szezonja medvehagymának,és még kaptam a helyi zöldségesben egy pár csokorral,összevágtam õket és lefagyasztottam.
Jó lesz az még késõbbre mondta a kedves férjem,cím szóval.
Fagyasztási technika,hogy megõrizze a zamatát és az állagát,nálam a következõ:
Elõször is megmosom a hagymákat ,összevágom csíkokra,szoba hõmérsékleten megszárítom a víztõl.
Ha már nem vizesek, nejlon zsákokban elcsomagolom és a fagyasztóba rakom.
Fontos,hogy ne vizesen rakjuk el,mert felhasználáskor elveszíti a színét és vizes ízü lesz!!

Borbás Marcsi Gasztroangyal mûsorában láttam a medvehagyma-olaj készítését.
TV- mûsorban,fõzéshez-salátákhoz használták a beért olajat.
feláldoztam egy csokorral,hogy kipróbáljam.

Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 evk szemes bors ...

Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2012/04/medveha...

sponsored links

Keres?s