Medvehagyma, mert szezonja van
sponsored links
A Larousse gasztronómiai lexikonban azt írják, hogy az avantgárd konyha kedvelõinek körében nagyon népszerû ez a fûszer vagy inkább gyógynövény..... nem tudom, szerintem mindenki konyhájában népszerû a tavasz elsõ hírnöke, ami frissességet és tavaszt sugároz minden ízében! Imádom, és olyan szerencsés voltam a hétvégén, hogy szedhettem nem is keveset, ugyanis a barátaink elhívtak minket Bodajk mellé Kisgyónra kirándulni és természetesen medvehagymát szedni!
Szerencsénkre rengeteget találtunk és szedtünk és Én már készítettem is egy mennyei medvehagymás muffint, ezenkívül pedig egész nap rágcsálom, vajas kenyérrel is mennyei, de Szofinak legjobban juhtúróval összekeverve ízlik, Polli magában is eszi, nyammog hozzá és vigyorog, bár Õ mindig!:-)
Nagyon egészséges növény, és igazi ritkaság már nálunk is, a közeli Ukrajnába, már védett növény, de hála az égnek mi el vagyunk azért látva, a Mecsekben rengeteg van, így például az ára is alacsony azon a vidéken, míg itt a fõvárosban és agglomerációjában borsos az ára! Én most annyit szedtem, hogy a következõ szezonig kitartson lefagyasztottam, sõt egy ...