Medvehagyma krémleves pirított hagymával
sponsored links
Tavasszal imádom a krémleveseket, az utóbbi idõben sorozatosan csak ilyen jellegû levest készítettem. Végre megjelent a medvehagyma, így érzem a tavaszt . Ez a leves pedig mennyei!
Medvehagyma krémleves pirított hagymával
Hozzávalók: 1 kötés medvehagyma, 2 friss fokhagymaszár, 5 dl zöldségalaplé, 1 darab édesburgonya, 1,5 dl tejszín, só, fehér bors, kevés vaj, pirított hagyma.
Elkészítése: A fokhagymát karikára vágjuk és kevés vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megmosott, felvágott medvehagymát, valamit a kockára vágott édesburgonyát, felöntjük a zöldségalaplével illetve kevés vízzel, majd összefõzzük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a krumpli puha, turmixoljuk, majd a tejszínnel dúsítjuk. Pirított hagymával tálaljuk.