Medvehagyma krémleves krutonnal
sponsored links
A hétvégi medvehagyma szüret alkalmával félretettem egy adagot, hogy megpróbálkozom levest fõzni belõle...még sosem próbáltam, mégcsak nem is ettem, úgyhogy abszolút lutri alapon álltam neki...:-) mondjuk az is igaz, hogy szemernyi kétség sem gyötört a sikert illetõen, hiszen a növényt nagyon szeretjük, miért ne lenne jó a leves belõle?
És valóvan...nem csalódtam, sõt, még kevésnek is tartottam...dupla adag is elfogyott volna pillanatok alatt...Krutonnal isteni finom volt...:-)
Hozzávalók:
20 dkg medvehagyma
4 szál póréhagyma
5 dkg vaj
4 herezd zúzott fokhagyma
2 db kockára vágott közepea burgonya
1 ek liszt
1 l víz
2 tk vegeta
1,5 dl fõzõtejszín
Só, bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A póréhagymát szeletekre vágjuk, a medvehagymát darabokra tépkedjük, vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a krumplit. Fedõ alatt pároljuk pár percet, majd rászórjuk a lisztet és felöntjük vízzel. Vegetával ízesítjük.
Addig fõzzük, amíg megpuhul a krumpli. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sóval, borrsal ízesítjük. Krutonnal tálaljuk.