Medvehagyma krémleves, kecskesajtos-magos krutonnal
sponsored links
Medvehagyma 25 dkg
Burgonya 10 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma 2 dkg
tejszín 30 dkg
víz/ alaplé 2 liter
vaj dkg
só,bors
A finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk a vajon, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és felöntjük a vízzel és alaplével. Ha a burgonya puhára fõtt, lehúzzuk a tûzrõl, hozzáadjuk a medvehagymát és leturmixoljuk, szûrjük, majd tejszínnel dúsítjuk. Kecskesajtos krutonnal tálaljuk.
Burgonya 10 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma 2 dkg
tejszín 30 dkg
víz/ alaplé 2 liter
vaj dkg
só,bors
A finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk a vajon, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és felöntjük a vízzel és alaplével. Ha a burgonya puhára fõtt, lehúzzuk a tûzrõl, hozzáadjuk a medvehagymát és leturmixoljuk, szûrjük, majd tejszínnel dúsítjuk. Kecskesajtos krutonnal tálaljuk.
A medvehagymásról bõvebben: http://solier-green.blogspot.hu/2012/03/medvehagyma.html
(sol)
(sol)