Medvehagyma krémleves
sponsored links
A medvehagymával való ismeretségem Nórának köszönhetem, a Fitt Nõk blog szerzõjének, aki 2011-ben küldött egy csomaggal. Most ismét dúl a szezon, piacon, közértben, de még a villamosmegállóban is beszerezhetõ. Mostanában fõleg krémleveseket készítek, így természetesen lett medvehagymából is.
Hozzávalók:
1,5 csomó medvehagyma
1 közepes krumpli
1 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
1 zöldségleves kocka
bors, só
3 nagy evõkanál tejföl
Tetejére: reszelt sajt, pirított kenyérkocka, magvak, amit szeretnétek
A fokhagymát megfuttattam az olívaolajon, majd az alaposan megmosott, felvágott medvehagymát rádobtam és kevergetve kicsit megfonnyasztottam. Ezután adtam hozzá az apróra vágott krumplit, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, és fûszereztem. Fedõ alatt addig fõztem, míg a krumpli megpuhult, aztán botmixerrel pürésítettem. Adtam hozzá még egy bögre vizet, meg 3 jó nagy evõkanál tejfölt, aztán kisebb lángon újra melegítettem, de nem vártam meg, hogy forrjon.
Tetejére reszelt sajtot, pirított kenyérkockát tettem, meg egy kis maradék apróra vágott medvehagymát. Két személyre lett elegendõ ez az adag.