Medvehagyma krém, azaz a tavasz üvegbe zárt íze
sponsored links
Idén még jobban rákaptam a medvehagyma ízére, sajnos szezonális, de ettõl függetlenül szárított formájában egész évben használom. Egyik nap a piacon sétálgattam és nagyobb mennyiségben jutottam jó áron a friss medvehagymához. Így született meg az ötlet, hogy itthon készítsek medvehagyma krémet, milyen jó lesz az ételekbe, hiszen nagy kincs az üvegbe zárt tavasz íze.
Hozzávalók:
3 közepes üveghez
60 dkg medvehagyma
6 dl extra szûz olívaolaj
ízlés szerint õrölt színes bors
4,5 tk. só
Elkészítés:
A három közepes méretû üveget alaposan elmossuk, jól átöblítjük és papírtörlõre tesszük, hogy lecsepegjenek. Az üvegkifõzés egyszerûbb formáját szoktam használni, amit az édesanyámtól lestem el. A kicsit vizes üvegeket maximális fokozaton mikrohullámú sütõben melegítem 5-6 percig, olyan forróak lesznek, hogy puszta kézzel meg sem bírjuk õket fogni. A medvehagymát alaposan megmossuk és közepes darabokra vágjuk, a szárát is nyugodtan fel lehet használni. Majd a medvehagymát aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk. Egy nagy tálban az olívaolajjal összekeverjük és sóval, színes borssal ízesítjük, végül a kihûlt üvegekbe töltjük. Kíváló ízesítõ krémlevesekbe, mártásokba és húsokhoz.