Medvehagyma fõzelék húsgombóccal.
sponsored links
Végre itt a tavasz, és ezzel együtt megkezdõdött a medvehagyma szezon is. Pár évvel ezelõtt még el sem tudtam volna képzelni, hogy ennyiféleképpen ellehet készíteni és én magam is finomabbnál, finomabb ételekkel próbálkozom majd. Persze ehhez az is hozzátartozott, hogy sajnos itt a környékünkön nem terem a medvehagyma, így a beszerzése eléggé nehézséges volt. Aztán szerencsére megváltozott ez a helyzet, és ma már a zöldségesnél naponta frissen szedett kis csokrokkal találkozhatok. Így aztán kihasználva ezt, gyorsan be is szereztem, és ma el is készült az idei elsõ medvehagymával készült ebéd. Bevallom elõször tanácstalan voltam, hogy mit is fõzzek, de végül a karalábéfõzelék alapötlete alapján készítettem el a medvehagyma fõzeléket, és természetesen ebbe is húsgombócok kerültek. Tálaláskor még néhány szem fõtt krumpli is került a tányérunkra, így aztán nemcsak finom, de igen kiadós ebédünk volt. Minden medvehagyma kedvelõnek bátran merem ajánlani akár ezt a receptet, akár a többi már kipróbált medvehagymás receptjeimet is.
Hozzávalók a gombóchoz:
30 dkg darált hús
1 db tojás
2-3 ek zsemlemorzsa
só
õrölt bors ...