Medvehagyma capry a hagyma termésébõl
sponsored links
Már mindenhol zöldül a medvehagyma hármas kis "bogyókból" összetett, ernyõkben álló termése, mely valójában nem bogyó, hanem késõbb beérõ, kiszáradó toktermés. De zölden, és inkább világoszölden még ehetõ és finom. Mint már korábban írtam róla (itt), egy nagy baj van vele, nagyon munkaigényes és lassú a szedése, elõkészítése. A medvehagyma capry készítését a marosvásárhelyi Annuskától, Anna nénitõl hallottam, aki botanikus, és nyolcvan felett internetezik is, így ha esetleg olvassa ezt a bejegyzést, innen is szeretettel üdvözlöm.
A készítés elsõ lépése a gyûjtés. Ha leszedegettük az ernyõcskéket, utána otthon következik az idõigényes része a dolognak. Le kell "bogyózni", leszedni az ernyõrõl a kis terméskéket. Nekem kizárólag kézzel megy olyan minõségben, hogy ne maradjon rajtuk túl hosszú száracska (ami a virágok, ill. a termés kocsánya) vagy legalább ne ...