Medvehagym?s - spen?tos krumplif?zel?k
sponsored links
Ez a recept egy igaz?n b?tor v?llalkoz?s r?szemr?l, mert hivatalosan nem szeretem a spen?tot, de valahogy mindig olyan j?t falatozok bel?le t?lt?tt csirkemellben, spen?tos pit?ben, hogy ?gy gondoltam adok egy es?ly Mautner Zs?fi receptj?nek kicsit a saj?t k?pemre alak?tva. Olyannyira j?l siker?lt a k?s?rlet, hogy az els? f?z?s ?ta a medvehagyma szezonban folyamatosan k?sz?tem!
N?zz?k mi kell hozz?:
Hozz?val?k 2-3 szem?lyre
1 kg burgonya 6 gerezd fokhagyma
1 db bab?rlev?l
250 g friss b?bi spen?t
1 csokor medvehagyma
5 dkg vaj
s?, bors
t?lal?shoz tejf?l
- A burgony?t megpucoljuk, megmossuk ?s felkock?zzuk. Fel?ntj?k annyi v?zzel az eg?szet egy ed?nyben, hogy ?ppen ellepje ?s puh?ra f?zz?k. Hozz?adunk egy bab?rlevelet ?s egy nagy csipet s?t.
- Ezut?n kivessz?k a v?zb?l kb. 1/3 r?sz?t a burgony?nak, hozz?adjuk spen?tot ?s nagyobb darab leveket, tov?bb? a fokhagym?t ?sszez?zva. ?gy f?zz?k tov?bbi 10 percig.
- V?g?l 5 dkg vajat adunk hozz? ?s ?sszeturmixoljuk az eg?szet ?s hozz?keverj?k a kor?bban kivett eg?sz kock?kban hagyott f?tt burgony?t. Ha nem szeretn?tek k?l?n ezzel bajl?dni, akkor egyszer?en az eg?szet turmixolj?tok ?ssze.
- T?lal?skor kr?mes tejf?lt kever?nk bele ?s ak?r t?k?rtoj?ssal, ak?r s?lt h?ssal t?laljuk
TIPP:
Ha tavasszal raktunk el fagyasztott medvehagym?t, akkor haszn?ljuk b?tran ehhez a f?zel?khez eg?sz ?vben. A friss spen?t is helyettes?thet? fagyasztott v?ltozattal is.