medve
sponsored links
amikor egész úton hazafelé az melegíti a kicsi szívemet, hogy milyen gondos barátim is vannak nekem (akik mindenáron lebeszéltek arról, hogy a másfél méter fesztávú papírzacskóval biciklizgessek 1-2 sör után az éjszakában), de hazaérve a lépcsõház bejárata elõtt 5 mp kulcskeresés után pontosan tudom, hogy a lakáskulcsom abban a másfél méter fesztávú papírzacskóban maradt, ami 3 kerülettel odébb van immáron – na, akkor azt gondoltam, hogy most azonnal beb****szom a biciklit a bokorba és keresek egy medvét, hogy széjjeltépjem.
(de inkább megettem egy Praliné-macaront, amit nem hagytam a másfél méter fesztávú papírzacskóban természetesen, aztán vettem 4 nagyon nagy levegõt és alig fél óra további biciklizgetés után szereztem egy kulcsot tesómtól, úgyhogy semmi akadálya nem volt, hogy másnap megfõzzem ezt a levest.)
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (50 dkg)
- 4 dl (1 doboz) kókusztej
- 8 dl víz
- 2 nagy marék spenót
- 2.5 dkg green curry pasta
- halszósz
- citromlé
- 1 szál zöldhagyma, vékonyra karikázva
- sülthagyma
- feket szezám
Know-how
- a currykrémet (ez a mennyiség már a moderált adag - én 5 dkg.val csináltam) és a kókusztejet közepes lángon elkezdtem összemelegíteni, amikor a krém feloldódott, hozzáöntöttem a forró vizet és beleszórtam a rózsáira szedett brokkolit ( a szárát is belekarikáztam) - kb. 10 perc alatt megfõztem.
- a megfõtt brokkolit átszedtem a turmixgépbe.
- az ekkor már nem fõvõ levesbe beletettem a spenótot és hagytam, hogy fél perc alatt megszottyadjon, aztán a spenót is ment a turmixba egy kis levessel - simára pürésítettem.
- a brokkolipürét visszaöntöttem a levesbe, igazítottam az ízén egy kis halszósszal és majdnem egy fél citrom levét is belecsavartam.
- a tálalásnál a kimert levesre került még pár levél friss spenót, egy kis újhagyma, sülthagyma és fekete szezám. (mivel szokás szerint éhes voltam, én fõztem bele még tésztát is, de ez egyáltalán nem követelmény.)
itt egy másik brokkolileves is, ha ez nem lenne elég (úgy látom, a brokkoli csakis kókusztejjel lehetséges nálam).