Mediterrán zöldség tésztával (kolbásszal)
sponsored links
- 1 kg vegyes leveszöldség, melynek összetétele: karalábé, fehérrépa, sárgarépa, esetleg karórépa apró kockákra vágva, 1 db paradicsom (Tesco, Metro); vagy természetesen friss zöldségek
- Minél többféle fûszernövény – lehet használni szárított keverék valamelyikét is; én a kertbõl összeszedtem petrezselymet, rozmaringot, lestyánt, kakukkfüvet, koriander levelet, melyeket megmostam, majd összemorzsolva a zöldségekhez tettem!
- Só, bors, canney bors vagy paprika por (lehetõleg csípõs), vagy chili
- Adalékmentes sütni való kolbász (el is hagyható!)
- 1 zacskó No Carb Noodle
- Maximum 1 evõkanálnyi zsír
- 0,5 dl víz, ha friss zöldséggel dolgozol; amennyiben mélyhûtöttel, akkor az fog elég vizet ereszteni, tehát nem kell alá önteni
- Szárított paradicsom (autoimmun betegek ne egyék!) és olíva bogyó, vagy kapri bogyó (elhagyható!) -, bár ettõl lesz igazán mediterrán
- Mély tepsibe terítsd el a leveszöldséget, szórd meg a fûszerekkel
- Helyezd a tepsibe a kolbászt, és 3-4 részre elosztva egy evõkanál zsírt tegyél a zöldségre
- Fõzd ki elõírás szerint a NoCarb Noodle-t
- A megsütött zöldséget és a kolbászt darabolva keverd össze a tésztával, majd az étel tetejét szórd meg a mediterrán sós aszalványokkal