Mediterrán tonhalas tésztasaláta
sponsored links
Forró napokra az egyik legjobb választás egy nagy tál friss hozzávalókból álló, könnyû, de energiát adó saláta. Ilyenkor mindenki menekül a tûzhely mellõl és leginkább expressz gyorsasággal elõállítható ételekre vágyik. Ennek a színpompás, ízes tésztasalátának az elkészítése csak pár perc és a tüzet is csak annyi idõre kell bekapcsolni, míg megfõ a tészta. Ez most egy majonéz nélküli változat. tonhallal készült, így kicsit könnyedebb, mintha öntettel készült volna, igaz ennek hiányában kicsit szárazabb is, ezért valamilyen itóka jól csúszik mellé. Piknikre, baráti vacsorákhoz jó választás, vagy ideális munkahelyi ebéd.
Mediterrán tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta (orsó, fusilli, penne)
- 1-2 jó minõségû konzerv olajos tonhal
- 1 kicsi (145 gr) konzerv kukorica
- 1 kisebb lilahagyma
- maréknyi apró koktélparadicsom
- 1 cs mini mozzarella golyó
- 2 fõtt tojás
- maréknyi magozott fekete olajbogyó
- olívaolaj
- frissen facsart citromlé
- só
- frissen õrölt bors
- oregáno
díszítéshez:
- friss bazsalikom
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifõzzük, leszûrjük, nagyobb tálba tesszük, sót, frissen õrölt borsot, oregánót hintünk rá, összekeverjük.
- A lilahagymát megpucoljuk, vékony félkarikákra vágjuk, megsózzuk, kicsit félretesszük, hogy megpuhuljon.
- A kukoricát, mozzarellát leszûrjük, lecsepegtetjük.
- A koktélparadicsomot, mozzarella golyókat félbevágjuk.
- A tésztához adjuk a sajtot, zöldségeket, tonhalat, -olajával együtt - ráfacsarunk egy kis citromlevet, összeforgatjuk. (ha szükséges még kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk)
- Tetejére negyedelt fõtt tojást teszünk.
- Azonnal fogyaszthatjuk.
TIPP:
A tésztát ne fõzzük túl!
Majonézes változatban is elkészíthetõ.