Mediterrán tojássaláta

2018-03-21

sponsored links









Lassan itt húsvét és ilyenkor egyre többször jár az eszem valamilyen tojásból készült finomságon. Ez az étel, bár egyszerû tojássalátának indult, egy kis aszalt paradicsommal, oregánóval és parmezánnal egész különleges lett. :) Akár a húsvéti sonka mellé is kínálhatjuk, vagy vendégváró falatkákat is készíthetünk belõle egy-egy kiflikarikára, vagy sós kekszre halmozva. Mert a sok édes mellé kell egy kis sós is. ;)









Hozzávalók 6-8 személyre:
10 db kemény tojás
4-5 evõkanál tejföl
8-10 db olajban eltett aszalt paradicsom
1 kávéskanál szárított oregánó
1 lilahagyma
3 evõkanál frissen reszelt parmezán

frissen õrölt színes bors
továbbá:
finomra vágott metélõhagyma


  1. A kihûlt tojásokat megtisztítjuk, félbe vágjuk. A tojások sárgáját villával áttörjük. A tojások fehérjét felkockázzuk. 
  2. A paradicsomról leitatjuk az olajat, szintén kockákra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk. 
  3. Az összes hozzávalót tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Néhány órára hûtõbe tesszük. 
  4. A salátát tálaláskor metélõhagymával díszítjük, frissen sült zsemlét vagy kalácsot kínálunk mellé.













A receptet megtaláljátok a Kifõztük márciusi számában is. :)
 

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s