Mediterrán tapas reggeli lágy tojással
sponsored links
Megihlettek a nemzetközi reggelik egy saját összeállítású mediterrán reggeli fogás megalkotására.
Ha az ember rendszeresen készíti ezeket a nagyszerû és már jól bevált reggeli kompozíciókat, elõbb vagy utóbb saját formációk is felszínre törnek.
Egyébként más tervem volt mára, de a frissen kisült mediterrán parasztkenyér végül ezekre a nagyszerû tapas falatokra ihlettek.
A lágy tojást mindig pohárban szolgálom fel magamnak és szinte mindig kíséri vajas kenyér valami finom feltéttel. Valahogyan nekem így komplett. Nem is tudom, hogy a tapas falatokat, vagy a lágy tojást kívántam meg elõször, de mindegy is, mert tökéletesen kiegészítik egymást.
Tapas reggelim tartalma:
2 db 3 és fél perces lágy tojás.
Szardellás falatkák: fokhagymás olívaolaj, rukola és egy-egy szardella filé.
Szalámis falatkák: vaj, francia szalámi, fekete olívabogyó.
Grillkolbászos falatkák: dijoni mustár, ecetes uborka, grillezett koktélkolbász.
Fürjtükörtojásos falatka: fürjtükörtojás, chorizo.(Fürjtükörtojás sütés fortélyairól itt írtam.)
A mediterrán tapas reggeli fõszereplõje pedig tagadhatatlanul parasztkenyerem, amit egy órával korábban vettem ki a sütõbõl:
Mit is mondjak? Nem volt rossz reggeli ? J