Mediterrán sült tonhal
sponsored links
Mi nagyon szeretjük a tonhalat, de nem csak azért, mert hal és egészséges, hanem mert nagyon sokoldalú, villámebédnek vagy vacsorának kitûnõ, és nem is nagyon lehet elrontani.
Kezdõk is bátram próbálkozhatnak az elkészítésével, nem valószínû, hogy bárkinek is csalódást okozna. Akik esetleg még csak ismerkednek a halakkal, azoknak is tökéletes választás a tonhal, hiszen egyáltalán nincs benne szálka, textúrája pedig nagyon hasonlít a húséhoz. Akár még megtévesztõ is lehet annak, aki sosem kóstolta.
Hozzávalók
2 személyre
2 szelet tonhalfilé, kb. 150 g /db
100 g kalamata olajbogyó kimagozva, felaprítva
3 db közepes méretû paradicsom meghámozva, finomra aprítva (nálam fagyasztott, amit könnyen is lehet hámozni)
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve ...