Mediterrán pizza
sponsored links
Tegnap utcabálban voltunk, amolyan "batyus" utcabálban. Mindenki hozott valami általa készített finomságot és némi innivalót. Sokan összejöttünk, régi szomszédaimmal és néhány kedves jóbaráttal is sikerült összefutnom. Jópár új ismeretséggel és receptötlettel tértem haza. Az egyiket meg is sütöttem ma ebédre. Így a tervezett sajtbundás husi estére marad, mert ebédre tonhalas, fekete olívás pizzát ettünk.
Sokszor sütök pizzát, így a tészta receptjét saccperkábé tudom leírni, nekem ez "érzésre" megy. Bár van kenyérsütõm és dagasztógépem is, jó ideje a kelt tésztát kézzel készítem. Egyrészt, szerintem a kézmeleg jót tesz az amúgy is meleget szeretõ tésztafélének, másrészt így szinte mindig eltalálom az állagot és a sütik, kenyerek egyre finomabbra sikerülnek.
Szóval 2,5 dkg élesztõt felfuttatok 1-2 dl langyos cukros vízben, liszttel keverve. 50 dkg lisztet megsózok, teszek hozzá 2 evõkanál olívaolajat vagy zsírt, beleteszem a felfutott élesztõt és annyi langyos vizet, amennyit ...