Mediterrán paradicsomos csirkemell
sponsored links
Amikor megvásároltam a húst, még nem tudtam, hogy mi lesz belõle. Aztán kutakodtam a hûtõben, és egy kis paradicsom, meg némi sajt került a kezembe. Akkor dõlt el, hogy ez a csirkés fogás lesz, és hozzá krumplipüré. Nagyon egyszerû, hamar elkészül tényleg könnyû étel.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 nagyobb csirkemellfilé
*3 nagyobb paradicsom
*2 nagyobb mozzarella golyó (20 dkg)
*1 tk sült csirke fûszersó
*1 kk morzsolt oregánó
*1 kk morzsolt bazsalikom
*4-5 ek olaj a sütéshez
A megtisztított csirkét vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és meghintjük a fûszersóval. Kevés olajon, felforrósított serpenyõben megsütjük. Egy tepsibe fektetjük mind.
A paradicsomot és a lecsepegtetett sajtot felkarikázzuk, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal.
A húst befedjük a paradicsommal, majd a mozzarellával.
180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt egy kicsit megolvad. Ez nekem kb. 5 perc volt.
Melegen, krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.