Mediterrán melegszendvics: pestoval, mozzarellával, koktélparadicsommal, pecorinoval, kovászos házi kenyéren

2011-09-05

sponsored links

Amikor van néhány összeillõ alapanyag a hûtõben, akkor annyira egyszerû és mégis ínycsiklandó reggelit, uzsonnát, vacsorát lehet pikk-pakk összedobni. Sok ilyen étel található nálam, mert hirtelen felindulásból gyakran összedobok egy-egy meleg, vagy hideg szendvicset, vagy egy rántottát, omlettet. Egy a lényeg, mindig legyen színes és ötletes.

Most több, kifejezetten házilag készült alapanyagra alapoztam, a ropogós héjú természetes kovásszal készült kenyeremre és a frissen elkészült bazsalikom pestora.

A kovászos kenyérszeleteket enyhén elõpirítottam és meglocsoltam házilag készült fokhagymás olívaolajjal.

Nem szoktam sokat elõre készíteni, hiszen ahogyan fogy, mindig készítek két-három deciliter elsõ osztályú spanyol vagy olasz olívaolajból. Két dl olívaolajhoz két-három áttört fokhagymát adok és ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s