Mediterrán melegszendvics: pestoval, mozzarellával, koktélparadicsommal, pecorinoval, kovászos házi kenyéren
sponsored links
Amikor van néhány összeillõ alapanyag a hûtõben, akkor annyira egyszerû és mégis ínycsiklandó reggelit, uzsonnát, vacsorát lehet pikk-pakk összedobni. Sok ilyen étel található nálam, mert hirtelen felindulásból gyakran összedobok egy-egy meleg, vagy hideg szendvicset, vagy egy rántottát, omlettet. Egy a lényeg, mindig legyen színes és ötletes.
Most több, kifejezetten házilag készült alapanyagra alapoztam, a ropogós héjú természetes kovásszal készült kenyeremre és a frissen elkészült bazsalikom pestora.
Nem szoktam sokat elõre készíteni, hiszen ahogyan fogy, mindig készítek két-három deciliter elsõ osztályú spanyol vagy olasz olívaolajból. Két dl olívaolajhoz két-három áttört fokhagymát adok és ...