Mediterrán lencseleves

2014-05-09

sponsored links


Hozzávalók:
  • 150 g lencse (12 óra áztatás után 300 g-ra dagadt)
  • 2 sárgarépa
  • 3-4 dl sûrû natúr paradicsomlé
  • 1 hagyma
  • (kókusz)olaj
  • õrölt bors
  • bazsalikom
  • kakukkfû
  • zsálya
Elkészítés:
  1. A lencsét elõre beáztatjuk, kb 12 órára.
  2. Az apróra vágott hagymát (kókusz)olajban megpirítjuk.
  3. A sárgarépát kis kockákra vágjuk, kb lencse nagyságúra, összeforgatjuk a hagymával, 1-2 percig dinszteljük, majd ráöntjük a paradicsomlét.
  4. Fûszerezzük bõségesen zöldfûszerekkel, sóval, borssal.
  5. Felforraljuk és 10-15 percig fõzzük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét és kb 1 l vizet.
  6. Addig fõzzük, míg a hozzávalók megpuhulnak, közben még fûszerezhetjük, és adhatunk hozzá vizet, hogy a kívánt sûrûséget elérjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/05/medi...

sponsored links

Keres?s