Mediterrán lencseleves
sponsored links
Hozzávalók:
- 150 g lencse (12 óra áztatás után 300 g-ra dagadt)
- 2 sárgarépa
- 3-4 dl sûrû natúr paradicsomlé
- 1 hagyma
- (kókusz)olaj
- só
- õrölt bors
- bazsalikom
- kakukkfû
- zsálya
- A lencsét elõre beáztatjuk, kb 12 órára.
- Az apróra vágott hagymát (kókusz)olajban megpirítjuk.
- A sárgarépát kis kockákra vágjuk, kb lencse nagyságúra, összeforgatjuk a hagymával, 1-2 percig dinszteljük, majd ráöntjük a paradicsomlét.
- Fûszerezzük bõségesen zöldfûszerekkel, sóval, borssal.
- Felforraljuk és 10-15 percig fõzzük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét és kb 1 l vizet.
- Addig fõzzük, míg a hozzávalók megpuhulnak, közben még fûszerezhetjük, és adhatunk hozzá vizet, hogy a kívánt sûrûséget elérjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://dolcevitablog.hu/2008/01/mediterran-lencseleves/